با سلام و احترام خدمت شما مخاطبین عزیز وبلاگ بین جو (Binjo)، در این مقاله قصد داریم تا به معرفی مهارت ICDL بپردازیم. مهارت ICDL امروزه نه به عنوان یک مهارت کاربردی، بلکه به عنوان یک نیاز اساسی برای افراد تلقی میشود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مهارت ICDL
فهرست مطالب این نوشته
مهارت ICDL
ICDL مخفف عبارت International Computer Driving License بوده و به معنی گواهینامه بین المللی کاربری رایانه است که سال ۱۹۹۵ توسط انجمن جوامع حرفه ای انفورماتیک اروپا ابداع شد. این مهارتها در داخل اروپا به ECDL (European Computer Driving Licence) و در خارج اروپا به ICDL موسوم هستند.
امروزه یادگیری مهارت ICDL نیازی حیاتی است. دوره آموزشی مهارت ICDL به توضیح مهارت های هفت گانه میپردازد که نه تنها در کسب و کار، بلکه در زندگی روزمره نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
دوره های آموزشی مهارت های هفت گانه ICDL، یک دوره آموزشی کامل و جامع است که برای آموزش اصول و مبانی کار با کامپیوتر برای افراد علاقهمند طراحی شده است. شما وقتی مهارت ICDL هفتگانه را یاد بگیرید میتوانید به صورت حرفهای با رایانهتان (کامپیوتر) کار کنید و به راحتی نیازهای خودتان را برطرف کنید.
این روزها که رقابت بر سر شغل زیاد است ،هرچه مهارتهای بیشتری داشته باشید، شانس شما برای پیدا کردن یک شغل خوب، بیشتر میشود. بنابراین تا میتوانید مهارتهای بیشتری یاد بگیرید و رزومه خود را قویتر کنید. گواهینامه مهارت ICDL، یکی از آن مدارکی است که میتوانید با آن رزومه خود را قویتر کنید.
برای استخدام شدن اگر مدرک مهارت ICDL را داشته باشید، یعنی شما آشنایی کامل با کامپیوتر را دارید و کسی به داشتن مهارت شما شک نمیکند و این امر باعث میشود که شما یک تا چند پله از متقاضیان دیگر که مهارت ICDL را ندارند جلوتر باشید. درهر حال گواهینامه مهارت ICDL، دردتان خواهد خورد. برای کار در خارج از کشور میتوانید مدرک ICDL را ترجمه کنید و همراهتان ببرید؛ چون این مدرک در ۱۴۹ کشور اعتبار دارد و میتوانید روی کاراییهایش حساب کنید.
جدا از بحث کار و شغل، این آموزشها برای دانشآموزان، دانشجویان، خانمهای خانهدار و… هم مناسب است. قرار نیست مهارتهای ICDL فقط به درد کارمندان بخورد. حتی اگر جزء کسانی هستید که گاهی گذرتان به کامپیوتر میافتد، باز هم از مزایای این دورهها بهره خواهید برد. به خصوص در شرایط خاصی نظیر شیوع ویروسهای مختلف نظیر کرونا و … که عموماً همه امور به صورت مجازی انجام میگیرند. همچنین در آیندهای نه چندان دور، تمامی خدماتی که دولت، دانشگاه و … ارائه میدهند به صورت الکترونیکی است.
سرفصلهای مهارت هفت گانه ICDL
مهارت ICDL جامع شامل، سرفصل های ICDL درجه ۲ و ICDL درجه ۱ است. سرفصل های آموزش مهارت هفت گانه ICDL در همه جا یکسان است که شامل موارد زیر است:
- IT (Information Technology) : آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات
- Internet : اطلاعات و ارتباطات
- Windows : آشنائی با شیوه استفاده از کامپیوتر ومدیریت فایلها
- Word : شیوه به کارگیری نرم افزار واژه پرداز و صفحه آرایی
- Excel : شیوه کار با صفحه گسترده
- Access : شیوه استفاده از نرم افزار پایگاه داده ها
- PowerPoint : شیوه کار با نرم افزار ارائه مطلب
مروری بر سرفصل های مهارت ICDL
IT (Information Technology)
همان طور که از اسمش مشخص است، با مفاهیم کلی پایه و اساس فناوری اطلاعات آشنا میشوید. با اجزای رایانه آشنا میشوید و تفاوت نرم افزار و سخت افزار را متوجه میشوید به صورت کلی با مبانی اساسی رایانه و ویژگی فیزیکی آشنا میشوید.
Internet
امروزه کمتر کسی است که دسترسی به اینترنت و دنیای مجازی نداشته باشد ولی قبل از این که بخواهید از قابلیتهای این فضا استفاده کنید، باید با مباحث پایه و اصلی آن آشنا شوید. در دوره مهارت ICDL با مباحث زیر آشنا می شوید:
- روش جستجو یا سرچ کردن در اینترنت
- ساخت پست الکترونیکی یا همان ایمیل و یا جی میل
- ارسال و دریافت فایل و اطلاعات از طریق پست الکترونیک و…
windows
یکی از مهارت های هفت گانه ای که در این دوره یاد می گیرید کار در محیط ویندوز است. شما در این دوره یاد میگیرید:
- چطور فایل های مختلف بسازید و آن ها را مدیریت کنید.
- چگونه می شود فایل ها را کپی یا حذف کنید و آن ها را بزش بزنید
- تنظیمات مختلف در محیط ویندوز را یاد میگیرید.
- متوجه میشوید چطور از سیستمتان دربرابر ویروسها محافظت کنید یا اگر رایانهتان به هر دلیلی ویروسی شد، برای مقابله چه کارهایی باید انجام دهید.
Word
قبلترها برای نامهنگاری اداری، مدارک و اطلاعات و… به صورت دستی نوشته میشدند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی تمام متون در ورد تایپ میشوند. یکی از مهارت های هفت گانه ICDL به یادگیری ورد اختصاص پیدا کرده است.
Excel
یکی از مهارتهای هفت گانه ICDL آموزش نرم افزار اکسل است. اکسل یک نرم افزار صفحه گسترده (Spread Sheet) است. در واقع اکسل جدولی بسیار بزرگ است که کاربر میتواند بنا به نیاز خود برای هر سلول از این جدول داده تعریف کند، فرمول نویسی کند، ظاهر هر سلول را به دلخواه تغییر دهد و یا محدودیت های دسترسی برای هر سلول تعریف کند.
Access
اکسس نرم افزاری است که می توانید اطلاعات با حجم زیاد را در آن ذخیره کنید و به هر قسمت از اطلاعات که خواستید دسترسی داشته باشید و از اطلاعات خود گزارش تهیه کنید.
PowerPoint
با استفاده از این نرم افزار می توانید اطلاعات خود را به صورت تیتروار آماده کنید و در وبینار و جلسه های خود برای دیگران به نمایش بزارید که برای مخاطب بسیار جذاب است.
در انتها با آموزش مهارت ICDL قادر خواهید بود بخش های مختلف رایانه را یاد بگیرید و نیازهای رایانه ای خود را به صورت تمام و کمال پاسخ دهید. امیدواریم تا این مقاله مورد پسند شما عزیزان واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید