با سلام و احترام خدمت شما مخاطبین عزیز وبلاگ بین جو (Binjo)، در این مقاله کاربردی قصد داریم تا با زبانی ساده به سربرگ Home در نرمافزار Microsoft Word بپردازیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
فهرست مطالب این نوشته
سربرگ Home
در مقاله مهارت ICDL دیدیم که نرمافزار word یکی از اصلیترین مهارتهای هفت گانه محسوب میشود که امروزه فراگیری آن برای هر شخصی در هر موقعیتی مهم است. همانطور که بیان کردیم، در این مقاله قصد داریم تا اولین سربرگ در نرمافزار MS Word، یعنی تنظیمات سربرگ Home را برای شما توضیح دهیم.
با توجه به این که تنظیمات نرم افزار ورد (Word) بسیار گسترده بوده و اگر بخواهیم به طور کامل در یک مقاله آن را آموزش دهیم، مطالب بسیار طولانی و خستهکننده میشوند. به همین جهت، در چند مقاله آموزشی در وبلاگ بین جو (Binjo)، تمامی سربرگهای این نرمافزار را پوشش خواهیم داد.
پس اولین مقاله یا جلسه را با سربرگ Home از نرمافزار Word آغاز میکنیم.
در ابتدا صفحه word را باز میکنیم، سربرگ Home را انتخاب می کنیم، به طور کلی در سربرگ Home دارای ۵ بخش دارد که در این مقاله توضیح خواهیم داد.
قسمت Clipboard
بخش اول قسمت clipboard است. در این قسمت ۴ ابزار وجود دارد:
Paste = جای گذاری متن، تصویر، جداول و …
Cut = برش متن، تصویر، جداول و…
Copy = کپی کردن متن، تصویر، جداول و …
برای استفاده از این گزینه ها ابتدا بایستی متن، عکس و یا جدول را انتخاب کنیم و سپس روی ابزار Copy یا Cut کلیک کنیم و در قسمتی که میخواهیم paste کنیم.
Format Painter = این ابزار کار ما را راحت کرده است. وقتی ما متنی داریم که رنگ متن و یا فونت آن را تغییر میدهیم و میخواهیم از آن فرمت، در جای دیگری از صفحه استفاده کنیم کافی است که متن خود را انتخاب کنیم و روی ابزار Format Painter کلیک کنیم و آن قسمتی را که میخواهیم انتخاب کنیم تمامی تغییرات روی متن اعمال می شود.
قسمت Font
بخش دوم سربرگ Home، قسمت font است که در ادامه مروری بر ابزارهای آن خواهیم داشت.
Font = این گزینه برای انتخاب نوع فونت استفاده میشود، نرم افزار word به صورت پیش فرض فونتهایی را در اختیار ما قرار می دهد. ما می توانیم هر فونتی را که لازم داریم، دانلود و در محیط ویندوز نصب کنیم. با این کار به طور خودکار فونت نصب شده به word نیز افزوده میشود.
Font Size = برای انتخاب سایز متن است. به دو صورت می توان انتخاب کرد. روش اول قبل از اینکه شروع به نوشتن کنیم سایز را انتخاب کرده و نوشتن را آغاز میکنیم. روش دوم به این صورت است که میخواهیم سایز قسمتی از متن متفاوت باشد که برای این کار متن مورد نظر را انتخاب میکنیم و از font size تغییر میدهیم.
A = این علامت که به دو صورت بزرگ و کوچک است، برای بزرگ و کوچک کردن سایز فونت به کار میرود.
Clear All Formatting = این گزینه بسیار کاربردی است. ما میتوانیم به راحتی تمامی تغییراتی که برای متن خود انتخاب کردهایم را با یک کلیک از بین ببریم برای این کار متن موردنظر خود را انتخاب و آیکن آن را طبق شکل زیر انتخاب می کنیم.
Bold = این گزینه برای پررنگ کردن یا به اصطلاح توپر کردن متن یا قسمتی از متن استفاده میشود. نماد آن B است، روش کار به این صورت است ابتدا متنی را که می خواهیم مشخصتر شود را انتخاب می کنیم و روی آیکون B کلیک می کنیم و به سادگی متن ما بولد میشود.
Italic = ایتالیک که با نماد I نمایش داده میشود برای کج کردن متن یا قسمتی از متن به کار میرود. برای استفاده از آن متن دلخواه را انتخاب کرده و روی آیکون I کلیک می کنیم.
Underline = از این گزینه برای زیرخط دار کردن متون استفاده میشود. نماد آن U است. برای استفاده از آن همانند گزینه های قبل متن یا قسمتی از آن را به دلخواه انتخاب می کنیم و روی آیکون U کلیک میکنیم.
Strikethrough = نماد آن abc است. همان طور که از نماد آن مشخص است برای خط کشیدن روی متن به کار میرود.
Text Effects = برای افکت دادن به متن استفاده میشود. متن دلخواه را انتخاب کرده و روی آیکون A تو خالی (شکل فوق) کلیک کرده.
Text Highlight Color = اگر قصد داشته باشیم برای متن خود پس زمینه قرار دهیم، از این گزینه استفاده میکنیم که نماد آن در شکل فوق نمایش داده شده است. برای استفاده از این آیکون همانند گزینههای قبل عمل میکنیم.
بخش Paragraph
بخش سوم سربرگ Home قسمت paragraph است.
Bullets and Numbering = با انتخاب این بخش میتوان متن یا متون خود را به صورت لیستی از اشکال و شمارنده و حروف تشکیل دهیم.
Alighn = این بخش دارای ۴ گزینه است و همان طور که از شکل آنها مشخص است، برای تراز کردن متون استفاده میشوند. گزینه justify برای همسان کردن متون استفاده میشود.
Left to Right or Right to Left = جهت متن را مشخص می کند بستگی دارد متن ما راست چین و یا چپ چین باشد. به صورت پیش فرض در حالت چپ چین است که برای متون فارسی باید در حالت راست چین قرار دهیم زیرا سایر بخشها به این بخش مرتبط هستند.
A-Z = برای مرتب کردن پاراگرافها به ترتیب حروف الفبا است. ابتدا باید متن انتخاب شود و بعد گزینه را بزنیم.
Shading = این گزینه عملکردی مانند text highlight color دارد با این تفاوت که این گزینه رنگ تمام صفحه را تغییر میدهد و محدود به متن نمیشود.
Borders = برای کشیدن کادر برای متون و یا ترسیم جداول استفاده میشود.
قسمت Style
بخش چهارم سربرگ Home قسمت style است.
در این بخش همان طور که از اسم و شکل آن مشخص است، برای استایل دادن به متن و یا تیترها استفاده میشود. برای استفاده کردن از سبکها کافی ست متنی مورد نظر را انتخاب و روی هرکدام که میخواهیم کلیک کنیم.
ما میتوانیم سبکها را آن طور که تغییر نیز بدهیم. برای این کار روی سبک موردنظر کلیک راست می کنیم و گزینه Modify را انتخاب میکنیم.
بخش Editing
امیدوارم که خسته نشده باشید به بخش آخر سربرگ Home رسیدیم که Editing است و شامل ۳ گزینه است:
Find = به معنای پیدا کردن است. برای جستجوی حروف، کلمه و جملات استفاده میشود.
Replace = با این گزینه میتوانیم متنی را به سرعت پیدا کنیم و متن دیگر را جایگزین آن کنیم.
Select = با این گزینه می توان همه متن ها، اشکال مشابه و… را پیدا کرد.
امیدواریم که مقاله سربرگ Home مورد پسند شما عزیزان واقع شده باشد. در انتها پیشنهاد میکنیم تا نگاهی بر مقالات زیر نیز داشته باشید.
فرمول در ورد (Word) – شیمی و ریاضی